МЕКТЕП ЖАСЫНА ДЕЙІНГІ БАЛАЛАРДЫҢ ШЫҒАРМАШЫЛЫҚ ҚАБІЛЕТІН ДАМЫТУДА БЕЙНЕЛЕУ ӨНЕРІ ҚЫЗМЕТІНІҢ ДƏСТҮРЛІ ЕМЕС ƏДІСТЕРІН ҚОЛДАНУ - Қадырбек, Т.; Мукалиева, Б.Х. (Publisher of Kostanay Regional University named after Akhmet Baitursynov, 2021)
Өзектілігі: Бейнелеу қызметі – бұл шындықтың нақты бейнелі танымы. Кез-келген танымдық іс-əрекет сияқты, оның мектеп жасына дейінгі балаларды жан-жақты тəрбиелеу үшін маңызы зор. Сурет салу, модельдеу жəне аппликация – бұл бейнелеу іс-əрекетінің түрлері, оның басты мақсаты – шындықтың бейнелі көрінісі. Мақсаты: Бейнелеу өнері іс-əрекеті арқылы мектеп жасына дейінгі балалардың көркем шығармашылығын дамыту жолдарын айқындау жəне оны меңгертудің тиімді əдіс-тəсілдерін жүйелеу.
Keywords: бейнелеу өнері; суреттер; əртүрлі тəсілдері; дəстүрлі емес; техникасы