«ӨЗ БАҒЫТЫНДЫ ТАП» БАҒДАРЛАМАСЫ КӘСІБИ БАҒДАРЛАУДЫҢ ФОРМАСЫ РЕТІНДЕ - Қайырғали, Нұрымжан; Қалиев, Дастан Дүйсенұлы (My University, 2019)
Өзектілігі. Мақсаты. Мақалада түзету мектебін де кәсіби бағдар беру жұмысын ұйымдастырудың практикалық тәжірибесі ұсынылған, түзету мектебінде кәсіби бағдар беру жұмысының формасы ретінде "өз жолынды тап" бағдарламасының мазмұны сипатталған. Актуальность. Цель. В статье представлен практический опыт организации профориентационной работы в коррекционной школе, описано содержание программы «Найди свой путь» как формы профориентационной работы в коррекционной школе. Relevance. Goal.The article presents the practical experience of career guidance in the correctional school, describes the content of the program "Find your way" as a form of career guidance in the correctional school.
Keywords: түзету мектебі; кәсіби бағдар беру жұмысы; түзету бағдарламасы; коррекционная школа; профориентационная работа; коррекционная программа; correctional education; career guidance; correctional program