ЫБЫРАЙ АЛТЫНСАРИН ТАНЫМЫНДАҒЫ ЖАЛПЫ АДАМЗАТТЫҚ ЖӘНЕ ҰЛТТЫҚ ҚҰНДЫЛЫҚТАРЫ - Искалиева, Р.М.; Искаков, Ж.М. (Publisher of Kostanay Regional University named after Akhmet Baitursynov, 2024)
Мақалада балалар жазба әдебиетінің негізін қалаушы, қазақ ағартушысы Ыбырай Алтынсариннің шығармаларындағы жалпыадамзаттық және тәрбие құндылықтары мәселелері қарастырылады. Жас ұрпақтың тәрбие жалпыадамзаттық және тәрбие құндылықтарының мәселелерін шешуге арналған қазақ ағартушысының шығармашылығының өзектілігін кӛрсету.
Keywords: оқу; тәрбие; жалпы адамзаттық; мұра; құндылықтар