ХАЛЫҚ ӘНДЕРІНІҢ БАЛА ТӘРБИЕСІНДЕГІ МАҢЫЗДЫЛЫҒЫ - Әлибек, Г.А.; Есмаганбетова, Ш.К. (PUBLISHINGS of Kostanay State Pedagogical Institute, 2017)
Бұл мақалада халық әндерінің шығу тарихына қысқаша тоқталып, бала тәрбиесіне алатын оры жайлы айтылып, мысалдарымен көрсетілен. Сонымен қатар музыкалық фольклортану ғылымында халық әндерінің дыбыс қатарына тоқталған.
Keywords: өнер; фольклор; мақам; халық әндері; бала тәрбиесі