БІЛІМ БЕРУ ПРОЦЕСІНДЕГІ ЖАҢА ТЕХНОЛОГИЯНЫҢ РӨЛІ: ҚИЫНДЫҚТАР МЕН МҮМКІНДІКТЕР - Мукашев, Қ.С. (Publisher of Kostanay Regional University named after Akhmet Baitursynuly, 2025)
Бүгінгі күні білім беруде жаңа технологияның орны орасан зор, ол білім беруді тиімді, әрі сапалы ұйымдастыруда өзінің зор мүмкіндігін дәлелдеп отыр. Мақалада автор білм беру барысында қолданылатын технологиялардың орны мен маңызын көрсете отырып, оны теріс жақтарының бар екендігіне детоқталған. Автор мектептерде де жаңа техноогияның қолдану аясының кеңейгендігіне назар аударған.
Keywords: заманауи цифрлық технология; цифрлық сауаттылық; инновациялық тәсіл; мультимедия; электрондық оқулықтар; электрондық платформалар; интеративті тақта; виртуалды шындық; онлайн білім беру; оқыту мен оқу іс–әрекетін дербестендіру; деректер қоры