ДАЛАНЫҢ ДАРА ҰСТАЗЫ – ЫБЫРАЙ АЛТЫНСАРИН - Мырзагалиева, Ф.Ш.; Жабагина, М.А. (Publisher of Kostanay Regional University named after Akhmet Baitursynov, 2021)
Мақала ұлы ұстаз, қазақ халқының ұлы, əйелдер білімінің негізін қалаушы, жерлесіміз Ыбырай Алтынсариннің туғанына 180 жыл толуына арналған. Өскелең ұрпақты меркантильді жəне қатал уақытта тəрбиелеуге жəне осы күрделі білім беру процесінде мұғалімнің рөліне ерекше назар аударылады. Автор мұғалімнің балалармен жұмыс жасау процесінде қолданатын əдістері мен əдістерінің сипаттамасын береді.
Keywords: ұлт ұстазы; ағартушы; білім беру; тəрбие; педагогикалық мұра; əдіс-тəсілдер; мұғалім; нұсқаулық; оқушылар; қазақ тілі; əліпби