ҚАЗАҚ ӘДЕБИЕТ САБАҚТАРЫНДА ҰЛТТЫҚ ҚҰНДЫЛЫҚТАРДЫ ИГЕРУ АРҚЫЛЫ ЖЕКЕ ТҰЛҒАНЫ ДАМЫТУ - Жумагулова, А.А. (Publisher of Kostanay Regional University named after Akhmet Baitursynov, 2024)
Қазіргі таңда өскелең ұрпаққа білім сапасын игертумен қатар тәрбиеге деп көп көңіл бөлу қажет. Баланың бойында ұлттық құндылықтарды қалыптастыру. Ыбырай идеясын ағарту саласындағы ұлттық тәлім–тәрбие мен білім мазмұнын сақтай отырып, күнделікті оқыту ісіне енгізу керек. Ал бүгінгі таңда бұл еңбек Алтынсаринді қазақ әдебиет сабақтарында ұлттық құндылықтарды игеру арқылы тұлғадағы даму жұмысында жаңаша көрініс тапқан бірегей оқу құралдарын дайындаудағы теориялық ізденістердің бастауы деп атауға болады.
Keywords: үрпақ; тәлім–тәрбие; жаңашыл идея; бағыт; құндылық