Ы.АЛТЫНСАРИН МЕН С.КӨБЕЕВТІҢ БІЛІМ БЕРУДІҢ ЗАМАНАУИ БАҒЫТЫНДАҒЫ АҒАРТУШЫЛЫҚ ИДЕЯЛАРЫНЫҢ ҮНДЕСТІГІ - Айтмаганбетова, Т.Т. (Publisher of Kostanay Regional University named after Akhmet Baitursynov, 2023)
Мақалада ағартушылар Ы.Алтынсарин мен С.Кубеевтің ағартушылық идеялары қарастырылады. ХІХ ғасырдың екінші жартысы – ХХ ғасырдың басында Қазақстанда Халықтық білім берудің қалыптасуы мен дамуының қазіргі білім беру процесіне әсері туралы болып отыр.
Keywords: Ағартушы; педагог; инспектор; ғалым; хат