БАСТАУЫШ СЫНЫПТА ЭКОЛОГИЯЛЫҚ БІЛІМ БЕРУДІ ДАМЫТУ ЖОЛДАРЫ - Жаксымбетова, М.Б.; Ахметова, Ш.Б.; Ертышпаева, Ж.Ж. (Publisher of Kostanay Regional University named after Akhmet Baitursynov, 2023)
Экология мәселесінің біздің заманымызда өзектілігі жоғары. Бүгінде болашақ әлемнің экологиялық қауіпсіздігінің негізін қалау мәселесі бірінші орында тұр. Осы ретте экологиялық тәрбие беру басымдыққа ие болып отыр. Дамыған елдердің кейбірін алып қарасақ, қоқысты сатып алуға дайын, ал бізде қоқысты сұрыптап тастау мәдениеті төмендеу. Сондықтан да бүгінгі ұрпақтың экологиялық мәдениеттілігін жетілдіре отырып, баланың табиғатқа деген көзқарасы мен күнделікті экоәдеттерін дамытуымыз керек. Осы орайда бұл мақаланың негізгі мақсаты: бастауыш сынып оқушыларын су, энергия және қоршаған ортаны құрметтеу, тіршілік көздерін үнемдеуге тәрбиелеуге бағытталған қызықты тапсырмалармен тиімді жұмыстарды ұймдастыру. «Экологиялық тәрбие»оқушылардың табиғатты қорғау білімін тереңдетеді.
Keywords: экология; тәрбие; ресурстар; қауіпсіздік; табиғат