ДАРЫНДЫ ОҚУШЫЛАРЫНЫҢ ТІЛДІК ӨСУІНІҢ ТҮСІНІГІ МЕН ҚҰРЫЛЫМЫ ПЕДАГОГИКАЛЫҚ МӘСЕЛЕ РЕТІНДЕ - Таткенова, Г.Х. (Publisher of Kostanay Regional University named after Akhmet Baitursynov, 2023)
Оқушылардың қабілеттілігін дамыту мәселелері, соның ішінде лингвистика бір фактор ретінде, оқытудың табыстылығы практикалық мәні жағынан арта түсуде. Мақала мектеп оқушыларының лингвистикалық дарындылығын дамыту деген – өзекті тақырыпқа арналған. Бұл мақалада «Дарындылық» деген сөздің түсінігі мен оның түрлері ашылады. «Оқушылардың лингвистикалық дарындылығы» туралы түсініктің анықтамасы берілген және оның құрылымы сипатталған. Мақалада лингвистикалық дарындылық өзіне қандй қабілеттерді қамтиды деген сұрққа жауап беріледі.
Keywords: Дарындылық; қабілет; лингвистикалық қабілеттер; шығармашылық