БІЛІМ БЕРУ ҰЙЫМДАРЫНДА ҚАУІПСІЗ ЖӘНЕ ҚОЛДАУ КӨРСЕТЕТІН БІЛІМ БЕРУ ОРТАСЫН ҚҰРУДЫҢ ИННОВАЦИЯЛЫҚ ТЕХНОЛОГИЯЛАРЫ - Атаева, А.Б. (Publisher of Kostanay Regional University named after Akhmet Baitursynuly, 2025)
Қазіргі заманғы білім беру жүйесінде қауіпсіз және қолдау көрсететін білім беру ортасын құру маңызды міндеттердің бірі болып табылады. Инновациялық технологиялар оқушылардың психологиялық жайлылығы мен денсаулығын сақтау, инклюзивті білім беруді дамыту және білім беру үдерісінің тиімділігін арттыру үшін қолданылады. Бұл мақалада цифрлық технологияларды, жасанды интеллект элементтерін, VR және AR технологияларын, сондай–ақ білім беру мекемелерінде қауіпсіздік жүйелерін енгізудің маңыздылығы қарастырылады. Сонымен қатар, педагогикалық және психологиялық әдістер арқылы оқушылардың эмоционалды саулығын қамтамасыз ету жолдары талқыланады.
Keywords: инновациялық технологиялар; қауіпсіз білім беру ортасы; цифрлық білім беру; жасанды интеллект; инклюзивті білім беру; VR және AR технологиялары; психологиялық қолдау; білім беру ұйымдары