АРЫНҒАЗЫ ХАН: ҚАЗАҚ БАТЫРЫНЫҢ ТАРИХЫ МЕН ТАҒДЫРЫ - Беков, Д. С. (PUBLISHINGS of Kostanay State Pedagogical Institute, 2020)
Бұл мақалада ХІХ ғасырда Кіші жүздің ханы болған Арынғазы ханның қоғамдық және саяси қызметінің даму үдерісі қарастырылады. Автор Арынғазы ханның қоғамдық және саяси қызметін, сондай-ақ қазақ халқының бостандығы үшін күресін жан-жақты сипаттайды. Мақалада халықтың өмірін жақсартуға оң әсер еткен Арынғазы ханның саяси реформалары талданады. Автор Арынғазы ханның қызметіне шынайы баға берді.
Keywords: Қазақ хандығы; Ресей әкімшілігі; шаруалар; ақсүйек; сұлтан; хан; Хиуа хандығы; реформа; қуғынға ұшырау; Бұқар әмірлігі; шапқыншылықтар; рулар тартыстары; Ресей империясы; Кіші жүз