ЖАҢАША ОҚЫТУ-ЗАМАН ТАЛАБЫ - Шолпанбаева, Ғ.Ә.; Гайдрик, Р.В. (PUBLISHINGS of Kostanay State Pedagogical Institute, 2016)
Бұл мақалада жаңаша оқыту-заман талабы тақырыбы жайында айтылады. Сыни тұрғыдан ойлай алатын оқушы тәрбиелеу үшін сыни пікір – көзқарастары жүйелі дамыған, сандық технологияларда құзырлылық танытатын оқушы ретінде қалыптасуына күш салуға бағыттайды. Сыни тұрғыдан ойлай алатын оқушы тәрбиелеу үшін сыни ойлайтын мұғалім қалыптастыру қажет. Мұғалім заман талабына сай болуы үшін қоғам мұғалімнен үнемі ізденуді, білімін жетілдіруді, жан – жақты, білікті болуды талап етеді. Қашанда бала қызығушылығын оятып, танымын кеңейту үшін модуль түрлерін тиімді әдіс-тәсілдер арқылы қолдануды болашақта үнемі басшылыққа алатын болады.
Keywords: кері байланыс; ойлау; сын тұрғысынан ойлау; өзін–өзі бағалай алу; формативті және суммативті бағалау