ҚАЗАҚ ТІЛІ САБАҚТАРЫНДА АЙТЫЛЫМ ДАҒДЫСЫН ДАМЫТУДАҒЫ АКТ–ның РӨЛІ - Файзуллина, А.С.; Жазықова, Т.Б.; Габдуллина, Г.Н. (Publisher of Kostanay Regional University named after Akhmet Baitursynov, 2023)
Мақалада сөйлесім әрекетінің маңызды бір түрі, соңғы кезде көп қарастырылып жүрген және қазақ тілі сабақтарында кеңінен орын алған айтылым әрекетін меңгертудегі ақпараттық –коммоникациялық технологиялардың маңызы туралы айтылады. АКТ–ны қоллдану арқылы өзге тілді оқушылардың тілге деген қызығушылығын, ынтасын, белсенділігін арттыруға болатыны жайлы сөз етіледі.
Keywords: қазақ тілі; айтылым; технология; инновация; дамыту; дағды