Ы.АЛТЫНСАРИН МЕН С.КУБЕЕВТІҢ АҒАРТУШЫЛЫҚ САЛАҒАДАҒЫ ПЕДАГОГИКАЛЫҚ ҚҰНДЫЛЫҚТАРЫ МЕН ҰСТАНЫМДАРЫ - Бегалиева, Н.Т.; Шапшанова, Г.Б. (Publisher of Kostanay Regional University named after Akhmet Baitursynov, 2023)
Бұл мақалада Ы.Алтынсарин мен С.Кубеевтің оқулықтарында, әдістемелік еңбектерінде жас ұрпақты тәрбиелеудегі оқыту мен тәрбиелеу мәселелерін көтеріп, өзектілігін шешуге ұмтылады және қазақ халқына білім берудің рөлін және оның маңызын, оның әлеуметтік ортаны қайта жаңғыртудағы рөлін көрсетеді.
Keywords: Ы.Алтынсарин; С.Кубеев; оқу – тәрбие; шығармалар; мектеп