СПОРТТЫҚ ЖЕТІЛДІРУ ТОПТАРЫНДА ПАУЭРЛИФТИНГ БОЙЫНША ОҚУ-ЖАТТЫҒУ ҮРДІСІН ЖОСПАРЛАУ ӘДІСТЕМЕСІ ҚОСТАНАЙ КАЛАСЫНЫҢ №1 БЖСМ МЫСАЛЫНДА - Бегайдаров, А.Б.; Ибраева, Р.Ж. (PUBLISHINGS of Kostanay State Pedagogical Institute, 2017)
Мақалада спорттық жетілдіру топтарында пауэрлифтинг бойынша оқу-жаттығу үрдісін жоспарлау әдістемесі Қостанай каласының №1 БЖСМ мысалында зерттеулер туралы жазылған. Пауэрлифтингтегі жоғары спорт көрсеткіштерінің жетістіктері, басқа да спорт түрлерінде сияқты, жаттығулардың сан алуан түрлерін орындау техникасын тұрақты жүзеге асыру ұмтылсына, еріктілік қасиеттерін оятуға, жан-жақты физикалық дамытуға бағытталған жаттығуларды жүйелі орындағанда ғана мүмкін.
Keywords: пауэрлифтинг; жаттығулар; орындау техника; физикалық дамыту; жарыс