АҚПАРАРТТЫҚ ЖҮЙЕЛЕРДІ МОДЕЛЬДЕУ ƏДІСТЕРІ ЖƏНЕ ҚҰРАСТЫРУ МОДЕЛЬДЕРІ - Жаксылыкова, А.; Абатов, Н.Т. (Publisher of Kostanay Regional University named after Akhmet Baitursynov, 2021)
Əдетте əртүрлі жағдайларда нақты жүйелердің мінез-құлқын бақылау немесе осы жүйелерді өзгерту қиын, кейде мүмкін емес. Модельдер бұл мəселені шешуге көмектеседі. Жүйенің моделін құра отырып, сіз оның бастапқы күйіне бірнеше рет оралуға, сондай-ақ өзгеретін жағдайда оның мінез-құлқын байқауға болады.