БАСТАУЫШ СЫНЫПТА ОҚУШЫЛАРДЫҢ СӨЙЛЕУ ТІЛІН ДАМЫТУДЫҢ ТИІМДІ ЖОЛДАРЫ - Ибраева, А.К. (Publisher of Kostanay Regional University named after Akhmet Baitursynov, 2023)
Мақалада бастауыш сынып оқушыларының сөйлеу тілін дамытудың жолдары қарастырылған. А.Байтұрсыновтың баланың дұрыс сөйлеу дағдысын қалыптастыруға байланысты әдіс–тәсілдері, басқа да әдіскер–ғалымдардың тіл дамытуға қатысты пікірлері берілген. Оқушының сөйлеу тілін дамытудың түрлері мен әдістері: диалог арқылы тіл дамыту, сөздік жұмысы, дидактикалық ойын түрлері ұсынылған.
Keywords: Тіл дамыту; диалог; монолог; сөйлеу мәдениеті