«РУХАНИ ЖАҢҒЫРУ» БАСЫМ ОЙЛАРЫ КОНТЕКСТІНДЕ ЗАМАНАУИ БІЛІМ БЕРУДІҢ ӨЗЕКТІ БАҒЫТТАРЫ - Кабылдина, Акмарал Тургынбековна; Шакиржанова, Жанна Маратовна; Копбаева, Айнур Габдоллаевна (My University, 2019)
Бұл мақалада сананы жаңғырту, ұлттық болмыстан айырылып қалмай, оны əлемдік құндылықтармен біріктіріп, Қазақстанның игілігіне жарату жолындағы мақсат-мүдделер туралы өзекті мəселе көтеріліп отыр. Онда Біртұтас ұлт болу үшін болашаққа қалай қадам басатынын жəне бұқаралық сананы қалай өзгертетіні жөнінде алысты болжайтын көзқарастарымен бөліседі. «Программа «Рухани жанғыру» определяет патриотическое направление, выраженный в любви к родной земле, ее культуре, обычаям и традициям казахского народа. Чтобы наша Республика стала процветающей, конкурентоспособной страной, мы должны привить подрастающему поколению – уважение к историческим традициям, культуре родной земли, духовной культуре. "The program" Ruhanizhangyru "defines the patriotic direction, expressed in love to native land, its culture, customs and traditions of the Kazakh people. For our Republic to become a prosperous, competitive country, we must instill in the younger generation the respect for historical traditions, the culture of native land, and spiritual culture.
Keywords: Рухани жаңғыру; ұлттық код; болашақ; көшбасшы; Рухани жангыру; национальный код; будущее; лидер; ruhani zhangyru; national code; future; leader