АРЫНҒАЗЫ ХАННЫҢ САЯСИ ҚЫЗМЕТІНІҢ ТУЫНДАУЫ ЖӘНЕ ҚАЛЫПТАСУЫ - Беков, Д.С. (PUBLISHINGS of Kostanay State Pedagogical Institute, 2020)
Бұл мақалада ХІХ ғасырда Кіші жүздің ханы болған Арынғазы ханның саяси қызметінің туындау және қалыптасу үдерісі қарастырылады. Автор Арынғазы ханның өмірі мен қызметін жан-жақты сипаттайды. Мақалада халықтың өмірін жақсартуға оң әсер еткен Арынғазы ханның саяси реформалары талданады. Автор осы тақырыпты зерттеушілердің дереккөздеріне сүйенеді. Сондай-ақ автор Ресей Мемлекеттік тарихи мұрағатының бірқатар дереккөздерін пайдаланды.
Keywords: Қазақ хандығы; сұлтан; хан; Хиуа хандығы; реформа; әскери құрылыстар; қуғынға ұшырау; Бұқар әмірлігі; шапқыншылықтар; рулар тартыстары; Ресей империясы; Кіші жүз