ƏБІШ КЕКІЛБАЕВТЫҢ «ЕЛЕҢ- АЛАҢ» РОМАНЫНДАҒЫ ФРАЗЕОЛОГИЗМДЕРДІҢ ҚОЛДАНЫС ЕРЕКШЕЛІГІ - Канапина, С.Г.; Айтқазы, Ə.А. (Publisher of Kostanay Regional University named after Akhmet Baitursynov, 2023)
Əбіш Кекілбаев жазушы, сыншы, публицист, саясаткер, мемлекет жəне қоғам қайраткері. Жазушының белгілі «Елең алаң» туындысы өзінің бай, қазақи сөздік қорымен ерекшеленеді. Бұл қорды толықтыратын сөз қазынасы – фразеологизмдер. Мақалада фразеологизмдер туралы зерттеулер мен ғалымдардың пікірлері пайдаланылды, романда қолданылған фразеологизмдердің мағынасы ашылып, Г. Смағұлованың топтастыруы бойынша қолданылуына байланысты талданды.
Keywords: фразеологизм; жазушы; роман; ғалым; лексикология; этнолингвистика