ИМИТАЦИЯЛЫҚ ТЕХНОЛОГИЯЛАРДЫ ПАЙДАЛАНУДАҒЫ АҚПАРАТТЫҚ ҚҰЗЫРЕТТІЛІК - Зулгариев, Р.Д.; Анасова, А.Б. (Publisher of Kostanay Regional University named after Akhmet Baitursynov, 2021)
Берілген мақалада авторлар имитациялық технологиялар оқушылардың құзыреттіліктерін қалыптастыру үшін natural environment «табиғи орта», яғни іс-əрекет жағдайлары шынайы өмірге барынша жақын) ең аз ресурстарды қажет ететін тəсілмен жасауға болатындығын атап өтеді. Имитациялық технологиялармен жұмыс жасау кезінде мектеп оқушыларында проблемаларды шешу құзыреттіліктерін қалыптастырудың, сондай-ақ коммуникативті жəне ақпараттық құзыреттілікті құрайтын іс-əрекет əдістерін игерудің мүмкіндіктерін көрсеткен.