ҚАЗАҚТЫҢ МАҢДАЙЫНА БІТКЕН ТЕКТІ ТҰЛҒА - Кыдралина, А.Т.; Нуркина, С.Т.; Гошовская, А.Л. (Publisher of Kostanay Regional University named after Akhmet Baitursynov, 2021)
Бұл мақалада Ыбырай Алтынсариннің білім беру жолындағы атқарған игі істері сипатталған. Сондай-ақ алғашқы ашылған мектептің жұмысы баяндалады. Мақалаға арқау болған жанның тек ағартушылық қызметі ғана емес, шығармашылық тұсы да көрсетілген. Сондай-ақ танымал жандардың ыстық естеліктері де бар.
Keywords: білім; өлең; əңгіме; естелік; мектеп