МАТЕМАТИКА МЕН ЖИ: ҚАЗІРГІ ҚИЫНДЫҚТАР ЖӘНЕ ЖАҢА МҮМКІНДІКТЕР - Жумасаева Б.С.; Жумасаева А.С. (Publisher of Kostanay Regional University named after Akhmet Baitursynuly, 2025)
Өзектілігі: бұл мақалада жасанды интеллект (ЖИ) технологияларының математика саласындағы қолданылуы қарастырылады. Мақалада қазіргіпроблемалар, есеп шығару, алгоритмдік ойлау және болашақтағы мүмкіндіктер талданады. ЖИ арқылы математикалық ойлау, деректерді талдау және білім беру процесін жетілдіру жолдары ұсынылады.
Keywords: жасанды интеллект; математика; есептеу; алгоритм; болашақ; деректер талдау