КӨРІКТІ ЖАННЫҢ КӨРКЕМ ЖЫРЛАРЫ - Оспанұлы, С.; Мырзағалиева, К. (Publisher of Kostanay Regional University named after Akhmet Baitursynov, 2024)
Кім-кімнің де туған жерінің табиғатына тартып туатыны қазір ақиқатқа айналып келеді. «Арқаның кербез сұлу Көкшетауы» деп жырлаған Арқаның арқалы ақыны Сәкен Сейфуллин, Кеңес Одағының батыры, ғалым Мәлік Ғабдуллин, ақын, Мемлекет қайраткері Кәкімбек Салықов, Қазақстанның Халық жазушысы Сәкен Жүнісов қандай келбетті, бет-пішіндері де, жандары да сұлу адамдар еді ғой. Сол сияқты «О, Көкшем, сері Көкшем», деп тебіренген Марфуға Бектемірова да көрікті болатын.
Keywords: өмір; өлең; туған жер; поэзия; ақын; руханят