ИНТЕРБЕЛСЕНДІ ƏДІСТЕРДІ ҚОЛДАНУ БҮГІНГІ КҮННІҢ ТАЛАБЫ - Абдимоминова, Д.К.; Комиссаров, С.В. (Publisher of Kostanay Regional University named after Akhmet Baitursynov, 2021)
Оқытудағы тұлғаның белсенділігі психологиялық,педагогикалық ғылымдар жəне білім беру тəжірибесінде өзекті мəселелердің бірі. Оқытушының міндеті тек қана бəрін түсінікті етіп əңгімелеп, көрсетіп беру ғана емес, сонымен қатар студентті ойлауға, практикалық əрекеттердің дағдысын үйрететіндігінде. Осыған орай бұл мақалада жоғарғы оқу орындарында оқытудың белсенді əдістерін қолданудың қажеттілігі қарастырылған. Белсенді оқу үрдісінде оқытушы мен білім алушының рөлі анықталып, тұлғаның оқудағы белсенділігін арттыру үшін қолданылатын əдістердің жиынтығы қысқаша түсінігі оларды қолданудың ерекшеліктері берілген. Оқу үрдісіне белсенді əдістерді қолдану жайлы ұсыныстар берілген.
Keywords: педагогикалық технологиялар; оқыту əдістемесі; енжар; белсенді жəне интер- белсенді əдістер