ЭПИТЕТТІҢ КОГНИТИВТІ – ПРАГМАТИКАЛЫҚ ҚЫЗМЕТІ - Қанапина, С.Ғ.; Есіркепова, К.Қ. (Publisher of Kostanay Regional University named after Akhmet Baitursynov, 2021)
Мақалада поэтикалық мəтіндегі көркемдік тəсіл – эпитеттің ақын тілінің мəдени-танымдық сипатын берудегі ерекшелігі, тілдік тұлғаның дəстүр тағылымы жəне стилі, бейнелі сөзтіркестерін жасаудағы өзінідік шеберлігі таразыланып анықталды. Сонымен қатар автордың даралық бітімі мен стилін айқындайтын сөз қолданыстық ерекшелігі көрсетіліп, оның дүнитанымдық көзқарасы, прагматикалық ұстанымы анықталып, жəне шығармашылығындағы дəстүрлі элементтердің бірі – эпитеттің көркемдік тұрғыдан танып білудегі қызметі қарастырылды.
Keywords: эпитет; когнититі; поэтика; символ; ұлттық таным