ҰЛТТЫҚ ҚҰНДЫЛЫҚТАР – ТӘРБИЕНІҢ ТҮП ҚАЗЫҒЫ - Агитаева, Д.Т.; Аушахметова, А.Ж. (Publisher of Kostanay Regional University named after Akhmet Baitursynov, 2024)
Оқушыларды рухани–адамгершілік тәрбиелеу әрбір оқушының азамат пен патриоттыққа тәрбиелеуге, оқушылардың қабілеттері мен таланттарын ашуға, оларды жоғары технологиялық бәсекеге қабілетті әлемде өмірге дайындау. Білім беру мекемесі оқушылардың отбасыларымен, әлеуметтенудің басқа субъектілерімен – мектептің әлеуметтік серіктестерімен: мәдениет бөлімі, балалар шығармашылығы үйімен үнемі өзара іс–қимыл және тығыз ынтымақтастықта болу.
Keywords: ұлттық құндылық жауапкершілік; патриотизм; ғылыми дүниетанымның тұрақтылығы; жалпы адамзаттық құндылықтарды сақтау