ҮЗДІКСІЗ БІЛІМ БЕРУ – ЗАМАН ТАЛАБЫ - Ахмет, Г.Т.; Сейтмаганбетова, Ш.Ж.; Нуржанова, С.Т. (Publisher of Kostanay Regional University named after Akhmet Baitursynov, 2022)
Ы.Алтынсариннің мұрасын зерделеп, тәжірибе алмасу. Ғасырлар бойы сұрыпталған биік ізеттілік пен ұлттық құндылықтар үздіксіз білім беру процесінде Ыбырай әлемімен ұштастыруға мүмкіндік береді. Бүгінгі таңдағы біздің қолданып келе жатқан жаңа техналогиялық әдістәсілдеріміз, білім берудегі демократиялық, ынтымақтастық идеямыз, мұғалім мен оқушы арасындағы қарым-қатынасты ізгілендіру жүйеміздегі жаңашылдықты данышпан Ыбырай өз заманында-ақ қалыптастырған. Оның идеяларын педагогикалық білім берудің қазіргі жүйесінде іске асыру.
Keywords: үздіксіз білім беру; жаңа мазмұн; жаңашылдық; бағыт-бағдар