STEM-БІЛІМ БЕРУ ТҰЖЫРЫМДАМАСЫН ОҚУШЫЛАРДЫҢ САБАҚТАН ТЫС ЖҰМЫСТАРЫНА ЕНГІЗУ - Шәкімов, А.М.; Даулетбаева, Г.Б. (PUBLISHINGS of Kostanay State Pedagogical Institute, 2020)
Жұмыста автор оқушылардың нақты және виртуалды робототехника құралдарымен техникалық қабілеттерін дамытудың кейбір нұсқаларын ұсынды. Информатика бойынша сабақтан тыс іс-әрекетті ұйымдастыру барысында мектеп оқушыларына арналған Робототехника курсын жүзеге асыру мысалы қарастырылады. Информатика бойынша сабақтан тыс екі бағдарлама ұсынылды және оларға түсіндірме жазбалар келтірілген.
Keywords: Робототехника; сабақтан тыс жұмыс; информатика; информатикадан тыс сабақтар бағдарламасы; Лего конструкторы; Arduino конструкторы