БОЛАШАҚ ПЕДАГОГТАРДЫҢ РУХАНИ ҚҰНДЫЛЫҚТАРЫНЫҢ ПЕДАГОГИКАЛЫҚ ПРОБЛЕМА РЕТІНДЕГІ РӨЛІ - Дәуіт, С.Ж. (Publisher of Kostanay Regional University named after Akhmet Baitursynov, 2022)
Қазіргі уақытта рухани құндылықтар негізінен өздігінен қалыптасады, әр түрлі факторлардың әсерінен, ең алдымен, өмірлік қажеттіліктерден тұрып, олардың мазмұны нарықтық қатынастардың қалыптасуымен анықталады және ол руханиятқа, адами моральға, моральға, қоғамның психикалық денсаулығына және жалпы халықтың мәдениетіне сәйкес кел бермейді (И.С.Артюхова, О.А.Ахвердова, И.В.Боев, Л.И.Губарева, В.Н.Гуров, Д.В.Гуров, Н.Н.Ерошенко, Н.В.Козловская, С.В.Митрофанова, В.П.Озеров, Г.М.Соловьев және т.б.). Мұның бәрі осы мәселенің әлеуметтік маңыздылығын айтарлықтай анықтайды.
Keywords: құндылықтар; рухани құндылықтар