ЫБЫРАЙ АЛТЫНСАРИННІҢ ƏДЕБИ ЖƏНЕ АҒАРТУШЫЛЫҚ МҰРАСЫ - Халелова, А.Б. (Publisher of Kostanay Regional University named after Akhmet Baitursynov, 2021)
Мақалада көрнекті қоғам қайраткері, ағартушы-педагог, жазушы Ыбырай Алтынсариннің қазақ əдебиетіне қосқан үлесі туралы баяндалады. Ұлт көсемі Ы. Алтынсарин өзінің педагогтік, ағартушылық тұлғасымен қоса, фольклорлық мұраны жинау-жариялау саласында филологиялық бағыттың ықпалында қалып қоймай, ғылыми-зерттеушілік ой-пікірге əдеби мұраның ұлттық, халықтық, тарихилық сипаты туралы ұғымдар енгізді.
Keywords: жазушы; ағартушы; педагог; əдеби мұра; қоғам қайраткері; тəрбие