АХМЕТ БАЙТҰРСЫНҰЛЫНЫҢ АТА-БАБАЛАРЫ - Мырзағалиева, Қ.М.; Нұрсұлтанова, А.С. (Publisher of Kostanay Regional University named after Akhmet Baitursynov, 2022)
Шежіре – ата-бабамыздың аты-жөні, тарихы. Біреу білсе, біреу біле бермеуі мүмкін, ата-əкенің əкесі, жеті атадан санағанда үшінші ұрпақ болса, баба, жеті атадан санағанда төртінші ұрпақ, қасиетті, ұзақ ғұмыр сүрген қария – атамыздың əкесі. Қазақ тарихында өткеніміз жайында сыр шертіп, рулас, аталас, бауырлас ата-бабаларымыздың қандай кісілер болғанын, жалпы қазақ тарихын зерттеуде шежіренің атқарар рөлі зор.
Keywords: шежіре; тарих; ұлт; ұрпақ; ұстаз; ру; Арғын