СӨЙЛЕМ ЖӘНЕ ОНЫҢ ТҮРЛЕРІ - Мурзахметова, А.М. (Publisher of Kostanay Regional University named after Akhmet Baitursynov, 2023)
Бұл мақалада сөйлемдердің мағынасы, құрылымы, функционалдылығы бойынша түрлері қарастырылған. Сӛйлем түрлерін оқытудың пәнаралық байланыс үшін жаңартылған оқыту жүйесіндегі маңызы туралы жазылған. Сөйлем түрлерінің коммуникацияның басты құралы ретіндегі рөлі зерттелген
Keywords: сөйлем; ұстаным; құрылым; синтаксис; семантика