ҚИМЫЛДЫҢ ӨТУ СИПАТЫ КАТЕГОРИЯСЫНЫҢ ҚАЗАҚ ТІЛ БІЛІМІНДЕ ЗЕРТТЕЛУІ - Искакова, Ш.К.; Омарова, Д.К. (Publisher of Kostanay Regional University named after Akhmet Baityrsynuly, 2024)
Берілген мақалада етістіктің категориясы – қимылдың өту сипаты категориясының қазақ тіл білмінде зерттелу тарихы қарастырылады. Оның дамуы мен зерттелуіне үлес қосып, еңбектерін арнаған тіл білімі ғалымдарының пікірлері мен зерттеу қорытындылары мақаланың негізгі саралау обьектісі болып табылады.
Keywords: етістік; категория; аналитикалық формант; қимылдың өту сипаты