ҚАЗАҚТЫҢ ҰЛТТЫҚ ОЙЫНДАРЫ: ТОҒЫЗҚҰМАЛАҚ ОЙЫННЫҢ БАЛАЛАРҒА НАСИХАТТАУ - Тулегенов Д.; Ахметчина Т.А. (Publisher of Kostanay Regional University named after Akhmet Baitursynuly, 2025)
Бұл жұмыста қазақтың ұлттық ойындарын, соның ішінде тоғызқұмалақ ойының балалар арасында насихаттау маңызы қарастырылады. Тоғызқұмалақ — ұлттың тарихи-мәдени мұрасы, логикалық ойлауды, сабырлылық пен зейінді дамытатың интеллектуалды ойын. Балаларға осы ойынды үйрету арқылы ұлттық құндылықтарға қызығушылығың оятып, патриоттық сезім мен рухани дамуына ықпал ету көзделеді.
Keywords: ұлттық ойындар; тоғызқұмалақ; балалар тәрбиесі; логикалық ойлау; мәдени мұра; патриоттық тәрбие; ұлттық құндылықтар