ДАМУЫНДА АУЫТҚУЛАРЫ БАР БАЛАЛАРДЫ ОҚЫТУДАҒЫ ТИІМДІ ӘДІСТЕРДІ ҚОЛДАНУ - Мустафина, А.С.; Абдулина, А.С. (Publisher of Kostanay Regional University named after Akhmet Baitursynuly, 2025)
Баланың дамуындағы ауытқушылықты анықтау әдістері баланың жас ерекшеліктеріне байланысты. Мақалада бойында ауытқулары бар балалармен коррекциялық, педагогикалық жұмыс жүргізу үшін қолданылатын әдістер қарастырылады.
Keywords: негізгі заңдылықтар; диагностикалық бақыла; сөйлеу қабілеті; мінези – құлқындағы ауытқушылық; оқыту әдістер