ТІЛДЕРДІҢ ШЫҒУ ТЕГІ, ТУЫСТЫҒЫ (ГЕНЕОЛОГИЯЛЫҚ) ЖАҒЫНАН ТОПТАСТЫРЫЛУЫ - Безаубекова, А.Д.; Атығай, Ш.С.; Шахметова, М.А. (Publisher of Kostanay Regional University named after Akhmet Baitursynov, 2024)
Қоғамда адамзат үшін ең басты құрал ол – тіл. Әр тілдің өзіне тән қоғамдағы орны мен қолданыста көрінетін ерекшеліктері бар. Осындай жүйеге сай олар әр түрлі семьяларға топтастырылады. Аталған мақалада дүниежүзі тілдерінің шығу тектері, олардың генеологиялық жағынан топтастырылуы қарастырылған.
Keywords: тіл; отбасы; генеология; тек; ереже; классификациялау