БІЛІМ БЕРУ МАҚСАТТАРЫНА ҚОЛ ЖЕТКІЗУДЕ БІЛІМ АЛУШЫЛАРДЫ ПСИХОЛОГИЯЛЫҚ – ПЕДАГОГИКАЛЫҚ СҮЙЕМЕЛДЕУ - Кенжебаева, Б.Я. (Publisher of Kostanay Regional University named after Akhmet Baitursynov, 2023)
Бұл мақалада білім беру мақсаттарына қол жеткізуде білім алушыларды психологиялық педагогикалық сүйемелдеу туралы пікір айтылған. Қазіргі заманауи мұғалімнің проблемалық жағдайларды жүйелі талдайтын, бағдарлама жасап, өз қызметін тиімді жоспарлайтын, диагностика мен түзету әдістерін меңгерген, психологиялық-педагогикалық сүйемелдеудегі кеңесі шешімін табатын қабілетті мұғалім болуы абзал. Педагогтердің оқу жұмысын құруға бағытталған әдістемелік жұмысын ұйымдастыру, оқушылардың жеке ерекшеліктері мен мүмкіндіктеріне сәйкес үрдісін қалыптастыру,оқытудың алғашқы кезеңдерінде оқушыларды диагностикалау және бақылау барысында анықтау.
Keywords: сүйемелдеу субъектісі; білім беру үрдісі; психологиялық-педагогикалық сүйемелдеу; қарым-қатынас жүйесі; мектептегі орта; өзін-өзі дамыту; дезадаптация құбылыстары