ЫБЫРАЙ МҰРАСЫ – ТОТЫҚПАЙТЫН АЛТЫН - Ихсан, Д.М. (Publisher of Kostanay Regional University named after Akhmet Baitursynov, 2021)
Мақалада Ыбырай Алтынсариннің көп айтыла бермейтін, жазыла бермейтін мұралары қамтылады. «Қазақ хрестоматиясы», «Мұсылманшылықтың тұтқасы» тағы басқа еңбектері туралы мағлұматтар беріліп, ғалымдар пікірімен ашылған. Мақалада педагог-қайраткердің ерте кезде баспадан шыққан еңбектері пайдаланылып, түпнұсқалық деректермен берілді.
Keywords: «Қазақ хрестоматиясы»; «Мұсылманшылықтың тұтқасы»; Алаш ұстазы; педагог-қайраткер; Ұлы Даланың ұлы есімі