ХРОМТАУ АУДАНЫНЫҢ ТОПЫРАҚ ЖӘНЕ ӨСІМДІК ЖАМЫЛҒЫСЫ ЕРЕКШЕЛІКТЕРІН НЕГІЗДЕЙТІН ТОПОНИМДЕР - Егинбаева, А.Е.; Atasoy, E.; Қонысжан, Д.Қ. (Publisher of Kostanay Regional University named after Akhmet Baitursynov, 2024)
Мақалада Ақтөбе облысы, Хромтау ауданының топырақ және өсімдіктер жамылғысын анықтайтын топонимдер бірлестігі жөнінде сөз болады. Аумақтың ландшафт ерекшеліктерін сипаттайтын фитонимдер бірлестігінің табиғи зоналар бойынша таралу заңдылықтары мен бейнелену дәрежесі анықталды. Фитонимдерге талдау жасау барысында реликті маңызы бар қызылқайың, қараған, шілік атаулары мен осы ағаштардың бұрынғы ареалы анықталып, қалпына келтіруге алғышарт жасалды.
Toponyms characterizing the features of the soil and vegetation cover of the Khromtau district
Keywords: табиғат жағдайлары; ландшафт; фитоним; топырақ жамылғысы; өсімдіктер бірлестігі