ҚАЗАҚ ПОЭЗИЯСЫНЫҢ ДАМУ АРНАЛАРЫ ЖӘНЕ МАҒЖАН СИМВОЛИЗМІ - Ибраева, А.К.; Жүсіпова, Г.Қ. (Publisher of Kostanay Regional University named after Akhmet Baitursynuly, 2025)
Мақалада ХХ ғасыр басындағы қазақ әдебиетіндегі әдеби бағыттар мен ағымдар, қазақ поэзиясының дамуындағы символизм бағытының рөлі мен маңызы қарастырылады. Осы кезеңдегі ақындардың шығармашылық ерекшеліктері, символизм арқылы берілген рухани және әлеуметтік мәселелердің көрінісі сөз болады. М.Жұмабаев шығармаларының символикалық мағынасы мен мазмұны, идеяларының тереңдігі талданады.
Keywords: Қазақ поэзиясы; ХХ ғасыр; символизм; рухани ізденіс; ұлт санасы; әлеуметтік мәселелер