КӨШБАСШЫЛЫҚ МӘСЕЛЕСІ ПЕДАГОГИКА ЖӘНЕ ПСИХОЛОГИЯ ҒЫЛЫМЫНДА - Утегенова, Б.М. (PUBLISHINGS of Kostanay State Pedagogical Institute, 2017)
Аталған мақалада көшбасшы ұғымын нақтылау бағытында оның педагогика және психологиядағы орнын белгілеу мақсаты көзделген. Теориялық тұрғыда зерттелген мәселе туралы айқын анықтасма берілген. Соның ішінде көшбасшылық теорияларды талдау барысында оның феномені анықталды, авторлық теорияларға сипаттама берілді. Көшбасшы ұғымы ғыл-ми түрде ашылды. Көшбасшылық ету стильдері, қызметінің ерекшеліктері, ұйымдастыру жолдары теориялық тұрғыда ашылған.
Keywords: көшбасшылық; көшбасшы; ғылыми-мәселелік теория; стильдері; қызметтері