ТАБЫСҚА ЖЕТУДІҢ НЕГІЗІ – ҮЗДІКСІЗ БІЛІМДЕ - Сураган, О. (Publisher of Kostanay Regional University named after Akhmet Baitursynov, 2021)
Бұл мақалада К.Д. Ушинскийден бастау алып, Ы.Алтынсарин жалғастырған педагогикалық идеялар жайлы сөз етпекпіз. Сонымен қатар егемен еліміздің білім беру ісін жаңашаландыру бағытында жүргізіліп жатқан жұмыстар мен өз тəжірибелеріміз ұсынылып отыр.
Keywords: Ы.Алтынсарин; жаңашылдық; К.Д. Ушинский; білім; үздіксіз; танымдық белсенділік; бəсекеге қабілетті; инновация; ізденіс