АҚПАРАТТЫҚ МƏДЕНИЕТ ТҮСІНІГІНІҢ МƏНІ МЕН МАЗМҰНЫ - Сүлейменова, Жансая Тоқтарқызы (My University, 2019)
Мақала ақпараттық қоғамда маңызды болып табылатын ақпараттық мəдениет түсінігінің мəні мен мазмұнын зерттеуге арналған. Ақпараттық мəдениет түсінігіне шетелдік жəне отандық ғалымдар тарапынан берілген анықтамаларға талдау жасалып, ақпараттық мəдениетті қалыптастырудың маңыздылығы нақтыланған. Статья посвящена исследованию сущности и содержания концепции информационной культуры, которая важна в информационном обществе. Понятие информационной культуры анализируется зарубежными и отечественными учеными, а также выясняется важность формирования информационной культуры. The article is devoted to researching the essence and content of the concept of information culture, which is important in the information society. The concept of information culture is analyzed by the foreign and domestic scientists, and the importance of forming information culture has been clarified.
Keywords: ақпараттық қоғам; ақпараттық мəдениет; бұқаралық ақпарат құралдары; медиамəтін; медиабілім; информационное общество; средства массовой информации; информационная культура; медиатекст; медиаобразование; information society; mass media; information culture; media text; media education