ҚАЗАҚ ТІЛІ МЕН ӘДЕБИЕТІ ПӘНІН ОҚЫТУДА ҚАЗІРГІ ЗАМАНҒЫ ЦИФРЛЫҚ ТЕХНОЛОГИЯЛАРДЫҢ РӨЛІ - Кадирова С.К.; Дуйсембаева Г.Т.; Ибраева А.С. (Publisher of Kostanay Regional University named after Akhmet Baitursynuly, 2025)
Бұл мақалада қазақ тілі мен әдебиеті пәнін оқытуда заманауи цифрлық технологияларды қолданудың тиімділігі мен маңызы қарастырылған. Авторлар қазіргі цифрлық қоғам жағдайында білім берудің жаңа форматтары мен интерактивті платформалардың мүмкіндіктерін талдайды. Мақалада қазақ тілін оқытудағы инновациялық әдістер, мультимедиалық құралдар, онлайн-платформалар мен жасанды интеллекттің ықпалы көрсетіледі. Сонымен қатар, цифрлық оқыту барысында туындайтын қиындықтар мен оларды шешудің жолдары ұсынылады.
Keywords: цифрлық технология; қазақ тілі; әдебиет; білім беру; инновация; жасанды интеллект; цифрлық сауаттылық