ЖІГІТ БОП ГАУҺАР ТАСТАЙ АСЫЛ БОЛСА - Ерманова, С.Б. (My University, 2022)
«Тау тасты шабыт қылып»қазақ даласын əнмен күйге бөлеген ақиық ақын, сал-серілердің падишасы, елінің ардақтаған аяулы ұлы Ақан Қорамсаұлының ғажайып сырға толы өмірі, əсем де сазды əндері мен болашақ ұрпаққа деген өсиеті бұл баға жетпес байлығымыз, асыл мұрамыз.
Keywords: «Арқаның ақиығы Ақан сері»; «Ақан сері – лирик, əнші ақын»; «Біз қанжар алтынданған қынындағы»