ЗАМАНУИ БІЛІМ БЕРУ ПРАКТИКАСЫНДА ИННОВАЦИЯЛЫҚ ТЕХНОЛОГИЯЛАР МЕН ƏДІСТЕРДІ ҚОЛДАНУ ТƏЖІРИБЕСІ - Уалиева, Сауле Оразқызы; Габдуллина, Алмагүл Тасқынбайқызы; Искабулова, Ляйля Сайлаубайқызы (My University, 2019)
Мақалада инновациялық технологияларды оқу үдерісіне пайдалану ерекшеліктері қарастырылған. «Инновация» ұғымының терминдік мəнін ашып, анықтама берген отандық ғалымдарыyың бірі – Н. Нұрахметов. Қазіргі таңда оқу үдерісіне «жаппай» енгізіліп жатқан инновациялық технологиялар көкейкесті мəселелердің тоғысында пайда болып, оқу үдерісіндегі əдістемелерге жаңаша тұрғыдан қарап, оны үздіксіз жаңғыртуға бағытталады. В статье рассматриваются особенности использования инновационных технологий в учебном процессе. Затрагивая вопрос о содержании термина «инновация», введенный впервые в научный оборот Н.Нурахметовым, автор приводит примеры «повального» использования инновационных технологий в учебном процессе в условиях современного глобализирующегося общества. In the article features the use of innovative technologies in the educational process. Touching on the issue of the content of the term «innovation», was first introduced into scientific N.Nurahmetovym, the author gives examples of «indiscriminate» use of innovative technologies in the educational process in today’s globalized society