ЖАҢАШЫЛДЫҚТЫҢ МƏНІ ЖƏНЕ ОНЫҢ ҚАЖЕТТІЛІГІ - Сəбитбек, Ж.; Хамзина, К.Б. (Publisher of Kostanay Regional University named after Akhmet Baitursynov, 2021)
Мақалада инновация, инновациялық үрдіс, «инновация» білімнің мазмұнында, əдістемеде, технологияда, оқу-тəрбие жұмысын ұйымдастыруда, мектеп жүйесін басқаруда көрініс табуы, инновациялық білім, инновациялық білім берудің оқушылардың кəсіби білім сапасын арттырумен бірге өз қабілетіне қарап, өзін-өзі дамыта отырып, өзіне сын көзбен қарауға мүмкіндік беретіні сөз етілген. Инновациялық оқыту технологиясының қолданылу ерекшеліктері жайында, оқушылардың мектепке қызығушылығын жəне оқуға ынтасын көтеруге мүмкіндік беретін қазіргі педагогикалық технологияларды қолдану, баланың жеке тұлғасын жəне шығармашылық ынтымақтастық жағдай қалыптастыруда маңызы зор екенін үндеу.