ҚАЗАҚ ТІЛІ МЕН ӘДЕБИЕТІ САБАҚТАРЫНДА ОҚУ САУАТТЫЛЫҒЫН ДАМЫТУ ӘДІСТЕРІ - Сергазина, З.Д. (Publisher of Kostanay Regional University named after Akhmet Baitursynuly, 2025)
Оқыған мәтіндердің тапсырмалары оқу сауаттылығына негізделеді. Сауаттылық – адамның өз ана тілінде дұрыс оқу және жазу дағдыларын игеру дәрижесі.
Keywords: жетістікке жету; оқу сауаттылығы; мәтінмен жұмыс; әртүрлі түсінеді; тапсырмалар түрлері; мәтінді түсіну; талдау; сын тұрғысынан ойлау